BRENG DE GEEST TOT RUST

Geplaatst door Jolanda Warmerdam op

WE LATEN U ZIEN HOE U DE CONTROLE BEHOUDT WANNEER DE HELE WERELD UW AANDACHT VRAAGT

 

Heb je ooit het gevoel dat je geest aan het racen is? Heb je ooit gemerkt dat je aan het lezen bent en je realiseert je dat je aan tien andere dingen tegelijk hebt gedacht en niets hebt opgenomen van de laatste twee pagina's? De menselijke geest is verbazingwekkend. Ons vermogen om vooruit te denken, te plannen en te multitasken zijn cognitieve eigenschappen die ons onderscheiden van dieren. We kunnen poëzie schrijven, problemen oplossen en nadenken over de zin van het leven. Geen enkel brein in het dierenrijk is te vergelijken met het onze. In feite is ons brein "de meest complexe structuur in het universum" en produceert elke dag duizenden gedachten! Voel je je al groot in je hoofd? De vraag is of we controle hebben over deze ongelooflijke cognitieve machines die in ons hoofd leven en alles beheersen wat we doen? Onze hersenen verbruiken 20% van de energie van ons lichaam, dus als we onze geest geen rust gunnen, is het geen wonder dat we ons uitgeput beginnen te voelen.

DUS LATEN WE EENS NADENKEN OVER DE EFFECTEN VAN AL DIT OVERDENKEN

Te veel tijd in onze eigen geest kan zwaar wegen op onze geestelijke gezondheid, ons vermogen om een ​​goede nachtrust te krijgen, en kan ook leiden tot een staat van "analyseverlamming". Studies hebben aangetoond dat overmatig "herkauwen" een gevestigde risicofactor is voor depressie en angst. Evenzo kan het niet kunnen stoppen van je gedachten ook van invloed zijn op je vermogen om in slaap te vallen en je suf en uitgeput te laten voelen. Veel mensen die te veel nadenken, denken dat ze belangrijk werk doen om problemen op te lossen en op te lossen, maar de waarheid is dat te veel nadenken ongezond is en kan leiden tot onvermogen om actie te ondernemen. Zoals een klinisch psycholoog het uitdrukt, is overmatig denken "als een hamster die verwoed op een wiel rent, zichzelf uitput zonder echt ergens heen te gaan".

ONZE BESTE TIPS OM DE GEEST TOT RUST TE BRENGEN

  • Merk op dat het gebeurt: herken wanneer je verstrikt raakt in onnodig denken. Vang jezelf wanneer er geen pauzes in je gedachten zijn en je het gevoel begint te krijgen dat je geest met zichzelf wegrent.

  • Maak een pauze: zodra je merkt dat je je niet kunt herinneren dat je een pauze van denken hebt gehad, neem er dan een. Creëer een pauze. Glimlach en onthoud dat je de controle hebt over je gedachten, ze hebben geen controle over jou.

  • Verleg je focus: ga weg van je geest en in je lichaam: merk het stijgen en dalen van je ademhaling op, voel het tintelende gevoel van leven in je lichaam. Door de fysieke dingen die je ervaart op te merken, zul je je meer gecentreerd gaan voelen.

ONZE FAVORIETE TOOLS OM JE TE HELPEN DIE STILLE RUIMTE TE VINDEN:

Biofeedback: Technologie kan de oorzaak zijn van veel van onze overpeinzingen, maar het kan ook hulpmiddelen bieden om ons te helpen een gezond en evenwichtiger leven te leiden. HeartMath's Inner Balance is een geweldige manier om de innerlijke werking van onze geest in de gaten te houden. Je neemt gewoon een paar minuten per dag om je toestand te observeren. Terwijl u een dagelijkse gewoonte van zelfbewustzijn creëert, zal de tool u helpen te controleren hoe dit van invloed is op hoe u zich voelt.

Een goed boek:  Creëer een wereld waar je zelf niet hoeft na te denken, maar je kan verliezen in het verhaal van de schrijver. Zorg dat het een boek is waar je geest rust in vindt. Te moeilijke materie veroorzaakt juist onrust.

Meditatie: De voordelen van het beginnen met meditatie zijn eindeloos. Door je geest wat TLC te geven door middel van meditatie, kun je stress verminderen, creativiteit aanwakkeren en focus vergroten. Als meditatie nieuw voor je is, bekijk dan de Headspace-app en website. Probeer een geleide meditatie gedurende 10 minuten per dag, en, zoals onze vrienden bij Headspace zeggen: "Behandel je hoofd goed."

niet weten waar te beginnen, er zijn tal van goede apps die je de weg kunnen wijzen hoe  te mediteren.

Een herinnering: het is een goed idee om de gewoonte van denken te doorbreken en je op je ademhaling te concentreren. Ook hier voor in talloze apps die herinneringen kunt maken voor gewoonten die je wilt doorbreken of beginnen. Het gebruikt een eenvoudige maar effectieve methode voor herinneren, herhalen, belonen en werkt met smart watches als je die hebt. Als je geen fan bent van apps, stel dan een herhalingsgebeurtenis in je agenda in die je waarschuwt op het moment van je "pauze-van-denken-gebeurtenis". We houden van deze aanpak omdat het ook betekent dat je het evenement in je agenda ziet wanneer je elke dag plant.

Je geest tot rust brengen lijkt soms onmogelijk, maar met een paar nieuwe gewoonten en handige hulpmiddelen kun je je gedachten en je geest een beetje ruimte geven om te ademen.

Lukt dit je niet zonder hulp, denk dan eens aan supplementen die je op weg kunnen helpen. en zijn vriendelijk voor je lichaam.

Elk Together voedingssupplement is 100% schoon, puur en zacht. We blijven ver weg van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen en creëren producten die in harmonie met je lichaam werken.

Dat betekent:

Geen kunstmatige toevoegingen
Geen kunstmatige verwerkingshulpmiddelen
GMO- en allergeenvrij
Volledig plantaardig
Wil je meer weten over supplementen neem dan gerust contact met ons op

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd